Krađa plina

Policijski službenici PP Pitomača su provedenim izvidima, i nakon izvršenog strojarskog vještačenja u Centru za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ u Zagrebu, utvrdili da je četrdesettrogodišnji počinitelj...

 KRAĐA PLINA

              Policijski službenici PP Pitomača su provedenim izvidima, i nakon izvršenog strojarskog vještačenja u Centru za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ u Zagrebu, utvrdili da je četrdesettrogodišnji počinitelj u vremenu od 15.05.2008. do 15.05.2011. godine počinio kazneno djelo Krađe na štetu poduzeća „Komunalno Pitomača“ na način da je na plinomjeru koji mjeri potrošnju plina na sušari duhana u svom dvorištu prerezao plombu poklopca plinomjera, koji je otvorio i sječenjem uklonio 3 od 10 zuba na zupčaniku pogona brojčanika, uslijed čega je brojčanik prikazivao 36 % manju  potrošnju plina.

             Opisanom radnjom je oštetio navedeno poduzeće za iznos od 30.012,27 kuna, te protiv istog slijedi podnošenje kaznene prijave nadležnom Državnom odvjetništvu zbog počinjenog kaznenog djela Krađe kao i Zakona o energiji.