Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Photo PU_VP/auto_policija06.jpg

Prometne nesreće Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 13 prometnih nesreća od kojih 4 s ozlijeđenim osobama i 9 s materijalnom štetom. U tim su prometnim nesrećama 2 osobe teško ozlijeđene i 8 je lako ozlijeđeno. Niti jednu prometnu nesreću nije uzrokovao

Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 13 prometnih nesreća od kojih 4 s ozlijeđenim osobama i 9 s materijalnom štetom. U tim su prometnim nesrećama 2 osobe teško ozlijeđene i 8 je lako ozlijeđeno. Niti jednu prometnu nesreću nije uzrokovao vozač pod utjecajem alkohola, a 2 su uzrokovali vozači koji su napustili mjesto događaja. 

Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđeno 213 prekršaja, od kojih 33 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 41 prekršaj upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 2 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 3,67 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 43 godine koji je zatečen da upravlja vozilom u Virovitici u utorak oko 3 sata. 

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl.134. i 137. PZ 

U proteklom tjednu su temeljem odredbi čl. 134. Prekršajnog zakona uhićene 3 osobe zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, a jedna je iz istog razloga zadržana temeljem čl. 137 istoga zakona. 

Pojačane mjere i akcije

Tijekom proteklog tjedna, od 25. do 31. srpnja 2016. godine je na području policijske uprave i cijele Republike Hrvatske proveden pojačani nadzor teretnih vozila i autobusa u organizaciji TISPOLa. Kod 98 vozila nad kojima je izvršen nadzor je ukupno utvrđeno 48 prekršaja.