Savjesni građani sve više vračaju nelegalno oružje

Photo PU_VP/Slike_Vijesti/oruzje04.jpg

Zasigurno da Automatskim puškama, „Zoljama“ i drugim eksplizivnim napravama, nije mjesto u obiteljskim kućama. Tu spoznaju shvača još uvijek i na vrijeme, sve veći broj građana naše županije, koji se toga zla riješavaju iz svojeg obiteljskog

Zasigurno da Automatskim puškama, „Zoljama“ i drugim eksplizivnim napravama, nije mjesto u obiteljskim kućama. Tu spoznaju shvača  još uvijek i na vrijeme, sve veći broj građana naše županije, koji se toga zla riješavaju iz svojeg obiteljskog okruženja. Kako u posljednje vrijeme obavještavamo javnost o sve većem broju vračenog oružja, tako gotovo svakodnevno nekome od građana, proradi savijest i policiji vrati svoje nelegalno oružje, jer svjedoci smo učestalih nemilih događaja u svijetu, što to oružje u rukama neodgovornih pojedinaca, može učiniti nevinim ljudima, a naročito djeci. Poznato je da nelegalnog oružja zaostalog iz Domovinskog rata još uvijek, i  da će policija svaku dragovoljnu predaju oružja pozdraviti, te istaknuti kao dobar primjer onim neodlučenima i time i njih potaknuti na savijest i konačnu odluku oko odabira između dobra i zla. 

Sigurni smo da građani Županije virovitičko – podravske aktivno prate lokalne medije, a naročito  radio postaje, jer  su i jučer  21. siječnja, dvoje građana sa područja Virovitice, predali svoje nelegalno oružje tj. jednu „Zolju“ i jednu automatsku pušku „CZ“, što je za svaku pohvalu. Također, bitno je opet naglasiti za sve one još uvijek neodlučne – bez sankcija.

Apel policije:

građani – odaberite sigurnost i vratite nelegalno oružje:

 Pozivaju se gađani, koji posjeduju bilo kakvo eksplozivno sredstvo, vatreno oružje ili streljiva, da pozovu najbližu policijsku postaju, gdje će na njihovu kućnu adresu ili mjesto na kojemu se oružje nalazi, doći policijski službenik osposobljen za pirotehnička sredstva, koji će oružje i preuzeti. 

Bitno je istaknuti da će policija preuzeti i nelegalno oružje koje građani samoinicijativno donesu u policijsku postaju, međutim transport neadekvatno uskladištenih, korodiranih i oštečenih minskoeksplozivnih sredstava je jako opasan i kao takav nestručnim rukovanjem, može se samoaktivirati, stoga preporučamo dolazak policijskog službenika u civilu sa civilnim automobilom na kućnu adresu i neko drugo mjesto, gdje se nelegalno oružje nalazi, te će nelegalno oružje uz diskreciju, biti preuzeto. 

 Građanikoji dragovoljno predaju nelegalno oružje, kao iz opisanog primjera, neće snositi nikakve prekršajne i kaznene sankcije.

Prilikom nailaska na odbačena minsko-eksplozivna sredstva, ne dirati ih, jer u kontaktu s istima i nestručnim rukovanjem, građani, a naročito djeca, mogu zadobiti teže ozljede pa i smrtno stradati.