U naletu vozila srna probila vjetrobransko staklo

Photo PU_VP/auto_policija06.jpg

Jučer, 7. siječnja oko 11.35 sati između naselja Pitomača i Podravske Sesvete, došlo je do naleta vozila na srneću divljač. Prilikom upravljanja osobnim automobilom daruvarskih registarskih oznaka, 52 – godišnji vozač, kretao se neutvrđenom brzinom od pravca Podravskih Sesveta u pravcu Pitomače, smjerom istok-zapad, kada je u jednom trenutku iz kanala istrčala srneća divljač na cestu

Jučer, 7. siječnja oko 11.35 sati između naselja Pitomača i Podravske Sesvete, došlo je do naleta vozila na srneću divljač. Prilikom upravljanja osobnim automobilom daruvarskih registarskih oznaka, 52 – godišnji vozač, kretao se neutvrđenom brzinom od pravca Podravskih Sesveta u pravcu Pitomače, smjerom istok-zapad, kada je u jednom trenutku iz kanala istrčala srneća divljač na cestu pri čemu je došlo do udara prednjeg dijela vozila tijelo srne, te podizanja iste na poklopac motora vozila, koja je od siline udara, probila vjetrobransko staklo i uletjela u unutrašnjost automobila, te završila u prtljažnom prostoru, gdje je uginula. Na tom dijelu ceste postavljeni su znakovi „divljač na cesti“.  Vozač nije bio pod utjecajem alkohola, a isti je zadobio lakše ozlijede. Slijedi službena zabilješka. 

Savjet vozačima:obzirom na sve učestalija događanja naleta vozila na divljač na cesti, gdje tom prilikom u većini slučajeva nastaju materijalne štete na vozilima, koje mogu biti veoma visoke, a u nekim slučajevima lakše ili teže stradavaju vozač ili putnici u vozilima, dok divljač u većini slučajeva ugiba od posljedica udara vozila, savjetujemo vozače da na dijelovima cesta, gdje su postavljani prometni znakovi „divljač na cesti“, poštuju njihovo značenje i prilagode vožnju radi svoje sigurnosti i sigurnog prolaska divljači preko ceste, te na taj način izbjegnu eventualne posljedice od mogućeg udara u nadolazeću divljač.