Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Photo PU_VP/policija-stop-648x250.jpg

Prometne nesreće Tijekom proteklog tjedna na prometnicama na području PU virovitičko-podravske dogodile su se 22 prometne nesreće, 3 prometne sa ozlijeđenim osobama u kojima su 3 osobe zadobile LTO te 19 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U 4 prometne

Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna na prometnicama na području PU virovitičko-podravske dogodile su se 22 prometne nesreće, 3 prometne sa ozlijeđenim osobama u kojima su 3 osobe zadobile LTO te 19 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U 4 prometne nesreće počinitelji su bili pod utjecajem alkohola te će protiv jednog od navedenih počinitelja biti podnesena kaznena prijava za kazneno djelo „Obijesna vožnja“. Također je 6 počinitelja napustilo mjesto događaja od kojih je 5 naknadno pronađeno. 

Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđeno 144 prekršaja, od čega je 19 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 12 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 5 prekršaja upravljanja tehnički nepregledanim i neispravnim vozilom, 23 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 10 prekršaja korištenja mobitela za vrijeme vožnje, 1 prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane upravljanja i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2.37 g/kg je utvrđena u nedjelju oko 20.25 sati u Virovitici, kod bicikliste starosti 26 godina. 

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl.134. i 137. PZ  

Temeljem čl.134. PZ uhićena je jedna osoba zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Nije bilo osoba zadržanih temeljem čl.137. PZ zbog vožnje pod utjecajem alkohola. 

Akcije

Tijekom proteklog tjedna na području PU nije bilo provođenja akcija usmjerenih na pojačani nadzor sudionika u prometu.