Policijska Kapelanija u PU virovitičko - podravskoj

Photo PU_VP/IMG_0058.JPG

Jučer, 10. veljače, u 11 sati u crkvi Sv. Roka u Virovitici, održana je sveta misa uz svečani obred, uspostave Policijske Kapelanije čiji je zaštitnik blaženi Alojzije Stepinac i uvođenja u službu policijskog Kapelana, Ozrena Bizeka.

 Policijski kapelani su uvedeni u Policijske uprave, temeljem  Apostolske konstitucije, te u skladu ugovora Svete Stolice i Republike Hrvatske o dušebrižništvu katoličkih vjernika, pripadnika oružanih snaga i redarstvenih službi RH, a prema posebnom djelu Pravilniku o ustrojstvu i djelovanju Vojnog ordinarijata RH i MUP-a RH.Dekretom vojnog ordinarija mons. Jurja Jezerinca, 10. svibnja 2013. godine, osnovana je Policijska kapelanija u PU virovitičko - podravskoj. 

Na početku mise u uvodnom djelu, sve nazočne je pozdravio načelnik PU virovitičko – podravske gosp. Mirko Kostelac.  

 Svečanu misu, predvodio je pater Stjepan Harjač, kapelan Ravnateljstva policije i policijski dekan uz sudjelovanje gosp. Josipa Zagorščaka, Voditelja Samostalne službe za suradnju s Vojnim ordinarijatom Ministarstva unutarnjih poslova sa suradnicima. 

Također kao gosti na svečanoj misi, sudjelovali su i načelnici susjednih policijskih uprava, Osječko – baranjske, g. Milan Baričević, Požeško – slavonske, g. Dario Dasović, Koprivničko – križevačke, g. Darko Rep i Bjelovarsko – bilogorske, g. Dragutin Vurnek.

Nakon službenog preuzimanja dužnosti Policijskog Kapelana, velečasni Ozren Bizek, izrazio je veliko zadovoljstvo što će i u PU virovitičko – podravskoj, služiti na dobrobit svih policijskih službenika i njihovih obitelji.