Oštetio državni proračun za više od 2 milijuna kuna

Photo PU_VP/Slike_Vijesti/policija05.jpg

Temeljem Zahtjeva ODO Virovitica, policijski službenici Službe kriminalističke policije, proveli su izvidne radnje nad 55 – godišnjim, vlasnikom obrta u Pitomači, gdje je utvrđeno da je počinitelj u vremenskom periodu od mjeseca srpnja 2013. do kraja

Temeljem Zahtjeva ODO Virovitica, policijski službenici Službe kriminalističke policije, proveli su izvidne radnje nad 55 – godišnjim, vlasnikom obrta u Pitomači, gdje je utvrđeno da je počinitelj u vremenskom periodu od mjeseca srpnja 2013. do kraja mjeseca prosinca 2015. godine, počinio tri kaznena djela utaje poreza ili carine, tako što je nepravilno i nezakonito obračunao i utvrdio porezne obveze, pri čemu je oštetio državni proračun u iznosu većem od 2.000.000,00 kuna.

Isto tako je utvrđeno da je 55 – godišnjak, kao vlasnik obrta, odgovoran za knjiženja nevjerodostojnih ulaznih računa Trgovačkog društva iz Zagreba, koje je počinio tijekom 2013. i 2014. godine, čime je počinio kazneno djelo krivotvorenja službene ili poslovne isprave. Slijedi posebno izvješće ODO Virovitica.