Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Photo PU_VP/policija-stop-648x250.jpg

Prometne nesreće Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 19 prometnih nesreća, od kojih 10 s materijalnom štetom i 9 s ozlijeđenim osobama. U tim su prometnim nesrećama 4 osobe teško ozlijeđene i 8 je lako ozlijeđeno. Tri su prometne nesreće uzrokovali nepoznati

Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 19 prometnih nesreća, od kojih 10 s materijalnom štetom i 9 s ozlijeđenim osobama. U tim su prometnim nesrećama 4 osobe teško ozlijeđene i 8 je lako ozlijeđeno. Tri su prometne nesreće uzrokovali nepoznati vozači koji su napustili mjesto događaja i 2 su uzrokovali vozači pod utjecajem alkohola.

Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđeno 315 prekršaja, od kojih 44 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 61 prekršaj upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 7 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i dr. Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 4.17 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 54 godine koji je upravljao biciklom u Velikom Polju u srijedu oko 14 sati.

 Akcije

Dana 18./19. rujna 2015. godine u vremenu od 18 do 2 sata je na području PP Slatina provedena akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola u kojoj je utvrđeno i sankcionirano 10 prekršaja, od kojih 4 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, a dana 19./20. rujna 2015. godine u vremenu od 22 do 6 sati je na području cijele policijske uprave provedena akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola u kojoj je utvrđeno i sankcionirano 39 prekršaja, od kojih 14 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.