Sažetak aktivnosti u prometu tijekom protekog tjedna

Photo PU_VP/policija-stop-648x250.jpg

Prometne nesreće Tijekom proteklog tjedna evidentirano je 10 prometnih nesreća, od kojih su 7 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama, te 3 prometne nesreće s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama 7 osoba je zadobilo lake tjelesne ozljede  

Prometne nesreće

 Tijekom proteklog tjedna evidentirano je 10 prometnih nesreća, od kojih su  7 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama, te 3 prometne nesreće s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama 7 osoba je zadobilo lake tjelesne ozljede. U tri prometne nesreće vozači su upravljali vozilima pod utjecajem alkohola, od kojih je jedan mladi vozač, uzrokovali su prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, a u istima 3 osobe su zadobile LTO.

 Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđeno 222 prekršaja, od kojih su 46 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 44 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 24 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 9 prekršaja isteka važnosti prometne dozvole ili neregistrirana vozila, 4 vozača koji su upravljali vozilima prije stjecanja prava na upravljanje i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,92 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 49 godina koji je upravljao biciklom u naselju Suhopolju, petak u 00,20 sati, osim ovoga prekršaja kod istoga su utvrđeni prekršaji da nije imao svjetla na biciklu, nije se kretao što bliže desnom rubu kolnika, te isti kod sebe nije imao osobnu iskaznicu.  

 Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl.134. i 137. PZ 

Temeljem čl. 134. Prekršajnog zakona uhićeno je 5 osobe od kojih su 4 zbog upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, među kojima je 1 osoba koja je upravljala i vozilima prije stjecanja prava na upravljanje, te je još u jednom slučaju uhićena osoba zbog upravljanja osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje. Temeljem čl. 137. Prekršajnog zakona nije bilo zadržanih osoba.