Virovitički policajci sudionici humanitarno - glazbeno - sportske manifestacije

Photo PU_VP/fratri 1.JPG

Jučerašnjim događajem, policija je ponovno pokazala da osim represivnog i preventivnog ima i humanitarni karakter. Naime u Sportskoj dvorani Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić u Virovitici, gdje se okupilo više stotina gledatelja svih uzrasta, održana je velika humanitarno – sportsko - glazbena manifestacija pod nazivom “Uskrs u svakom domu”, u organizaciji  Župe sv. Roka u Virovitici, a gdje im je kao glavni suradnik bila PU virovitičko-podravska, odnosno kontakt policajci.

 Virovitička javnost do sada nije imala priliku gledati fratre u sportskim dresovima na nogometnom terenu, pa su zbog toga zvijezde večeri bili upravo virovitički fratri potpomognuti bogoslovima, koji su u Virovitici po prvi puta javno zaigrali mali nogomet. Glavni cilj ove humanitarno – glazbeno – sportske manifestacije, bio je prikupiti sredstva za Gradski Caritas, koji će ovih dana posjetiti i podijeliti brojne poklon pakete najpotrebitijima s prostora Virovitice.  

Same nogometne utakmice, prošle su veoma korektno i s puno dobrih poteza, golova, a sve je prema očekivanju prošlo bez kartona i povišenih tonova. Rezultat niti u jednom trenutku nije bio u prvome planu, pak, zabilježimo za anale oba rezultata – Policijska uprava Virovitičko-podravska (rukovoditelji) – Fratri 3:1 (strijelci za PU: Nikola Kečkiš 2 i Krunoslav Sertić), a za fratre Anto Mandić); Fratri – Policijska uprava Virovitičko-podravska (kontakt policajci) 5:0 (Anto Mandić postigao je tri, a Stipan Saraf i Franjo Glasnović po 1).

U prekidima između utakmica brojnu publiku i sve goste dobro su zabavljali i virovitički glazbeni amateri – Zbor glazbene igraonice Glazbene škole Jan Vlašimsky, Gradska glazba Virovitica s mažoretkinjama, Kvartet Artes, KUD Virovitica, KUC Virovitica, Plesni centar Virovitica i pjevačica Gordana Moslavac. Ulaz je bio slobodan, a dragovoljni novčani prilog za potrebe virovitičkog Caritasa, mogao je dati svatko po svojoj želji.