Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Photo PU_VP/Slike_Vijesti/policija-psi.jpg

Prometne nesreće Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 16 prometnih nesreća, od kojih 4 s ozlijeđenim osobama i 12 s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama je 6 osoba lako ozlijeđeno. Tri prometne nesreće su uzrokovali počinitelji pod utjecajem alkohola

Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 16 prometnih nesreća, od kojih 4 s ozlijeđenim osobama i 12 s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama je 6 osoba lako ozlijeđeno. Tri prometne nesreće su uzrokovali počinitelji pod utjecajem alkohola. 

Utvrđeni prekršaji

Ukupno su utvrđena 372 prekršaja, od kojih 44 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 122 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 4 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, 9 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 45 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2.49 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 60 godina u ponedjeljak oko 15.30 sati u Jugovom Polju. 

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl.134. i 137. PZ 

Temeljem čl. 134. Prekršajnog zakona je uhićena jedna osoba zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. 

Pojačane mjere i akcije

Tijekom prošlog tjedna, od 9. do 15. listopada u sklopu aktivnosti organizacije TISPOL na području Policijske uprave virovitičko – podravske, proveden je pojačani nadzor teretnih vozila i autobusa, u kojoj je kod 93 teretna vozila nad kojima je izvršen nadzor utvrđeno i sankcionirano 66 prekršaja, a kod 8 kontroliranih autobusa jedan prekršaj.