Sažetak aktivnosti u prometu tijekom proteklog tjedna

Photo PU_VP/policija-stop-648x250.jpg

Prometne nesreće Tijekom proteklog tjedna evidentirano je 12 prometnih nesreća, od kojih su 3 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, te 9 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama 2 osobe su zadobile teške tjelesne ozljede i 8 osoba je

Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna evidentirano je 12 prometnih nesreća, od kojih su 3 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, te 9 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama 2 osobe su zadobile teške tjelesne ozljede i 8 osoba je zadobilo lake tjelesne ozljede. U dvije prometne nesreće vozači su upravljali vozilima pod utjecajem alkohola, uzrokovali su po 1 prometnu nesreću s ozlijeđenim osobama i materijalnom štetom, a u istima 4 osobe zadobile LTO. 

Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđeno 239 prekršaja, od kojih su 28 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 98 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 22 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 3 prekršaja vozača koji su upravljali vozilima prije stjecanja prava na upravljanje i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2.48 g/kg je utvrđena kod vozača traktora starosti 32 godine koji je upravljao traktorom u naselju Cabuna, petak u 16.50 sati, osim ovoga prekršaja kod istoga je utvrđen prekršaj upravljanja traktorom prije stjecanja prava na upravljanje.  

 Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl.134. i 137. PZ 

Temeljem čl. 134. Prekršajnog zakona uhićene su 4 osobe od kojih su 3 zbog upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, odnosno odbijanja alkotesta, te jedna osoba koja je upravljala vozilom prije stjecanja prava na upravljanje. Temeljem čl. 137. Prekršajnog zakona nije bilo zadržanih osoba.