Natjecanje djece u vožnji biciklom

Photo PU_VP/biciklisti 2.JPG

U subotu, 12. rujna 2015. godine s početkom u 10 sati na parkiralištu Zagrebačke banke na Trgu Franje Tuđmana u Virovitici je u organizaciji Autokluba Virovitica i Policijske uprave virovitičko – podravske već deveti puta održano natjecanje djece u vožnji biciklima, romobilima, rolama i drugim prometalima i tako postalo već tradicionalno na samom početku nove školske godine.

Na postavljenom poligonu spretnosti, okupilo se dvadesetak najhrabrijih malih natjecatelja, koji su sve do početka natjecanja uvježbavali spretnost vožnje svojim biciklima, rolama i romobilima na postavljenim stazama.

Svi natjecatelji od 3 do 8 godina su bili opremljeni kao pravi biciklisti, obavezno sa kacigom na glavi. Pobjednika ovog natjecanja nije bilo jer su svi natjecatelji stazu odvozili sigurno i spretno, pa su svim natjecateljima uručene slatke nagrade i edukativni materijal. Natjecatelje i sve prisutne su sa nekoliko korisnih savjeta za sudjelovanje djece u prometu pozdravili predstavnici organizatora, tajnik Auto kluba Virovitica i policijska službenica za prometnu preventivu u policijskoj upravi, koji su tom prilikom ukazali na povećano stradavanje djece u prometu ove godine i važnost zaštite djece u prometu od strane svih sudionika u prometu i njih samih.

U zabavnom dijelu programa su nastupili polaznici Dječje igraonice Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica Leticia Blažičević, Borna Sedlaček, Filip Cabunac i Roko Jurić koji su odrecitirali recitacije na temu prometa i Nina Rajnović, desetogodišnja virovitička „zvjezdica“ čiji nastup u show-u „Zvjezdice“ svi s nestrpljenjem očekuju, koja je natjecatelje i publiku počastila sa izvedbama tri pjesme.

Priredba je prošla u ugodnom druženju, navijanju i uzbuđenju natjecanja, a natjecatelji i svi prisutni su i ovom prilikom, naučili nešto novo i podsjetili se naučenog o pravilima ponašanja djece biciklista u prometu, što je bio i osnovni cilj ove akcije.