Obavijest

Photo PU_VP/specimen_prva[1].jpg

Policijska uprava virovitičko-podravskapoziva sve građane Virovitičko-podravske županije, koji su nakon stupanja na snagu novog Zakona o osobnoj iskaznici („Narodne novine“ broj 62/15), odnosno nakon 08.06.2015. godine

Policijska uprava virovitičko-podravskapoziva sve građane Virovitičko-podravske županije, koji su nakon stupanja na snagu novog Zakona o osobnoj iskaznici („Narodne novine“ broj 62/15), odnosno nakon 08.06.2015. godine podnijeli zahtjeve za izradu osobnih iskaznica, a nisu ih podigli u zakonskom roku (za redovne osobne iskaznice - 30 dana, za osobne iskaznice izdane u ubrzanom postupku - u roku od 10 dana i za osobne iskaznice izdane u žurnom postupku – u roku od 3 dana) dužni su ih preuzeti u daljnjem roku od 90 dana.

Nakon što za podnesene zahtjeve za izradu osobnih iskaznica proteknu ukupni rokovi, koji počinju teći od dana podnošenja zahtjeva za izradu osobne iskaznice i to:

  • 120 dana – za osobne iskaznice podnesene u redovnom postupku
  • 100 dana – za osobne iskaznice podnesene u ubrzanom postupku
  •  93 dana – za osobne iskaznice podnesene u žurnom postupku,

policijska postaja / policijska uprava će osobnu iskaznicu i podatke za aktivaciju elektroničkog dijela osobne iskaznice, te registraciju na korisnički portal poništiti, te će osoba nakon toga morati ponovno podnositi zahtjev za izdavanje osobne iskaznice.