Iz rodilišta u dječjoj sjedalici

Photo PU_VP/Bolnica 2018.JPG

U četvrtak, 22. veljače u prostorijama Opće bolnice u Virovitici, u sklopu tečaja za buduće roditelje, policijska službenica za preventivu u cestovnom prometu Anita Relić održala je edukativno predavanje na temu prijevoza djece u vozilima

U četvrtak, 22. veljače u prostorijama Opće bolnice u Virovitici, u sklopu tečaja za buduće roditelje, policijska službenica za preventivu u cestovnom prometu Anita Relić održala je edukativno predavanje na temu prijevoza djece u vozilima.

Ovo predavanje je jedno u nizu predavanja koja se već redovno provede na tečajevima za buduće roditelje, a tijekom kojega se, nakon upoznavanja s osnovnim zakonskim propisima kojima je regulirana tematika prijevoza djece u vozilima, budući roditelji upoznaju s pravilima, uputama i savjetima u cilju što sigurnijeg prijevoza njihove djece u osobnim automobilima, te opasnostima nepropisnog i nepravilnog prijevoza djece.

Na predavanju je naglašena važnost korištenja sigurnosnog pojasa i od strane trudnica radi sigurnosti majke i djeteta, važnost pravilnog odabira dječje sjedalice sukladno dobi, visini i težini djeteta, pravilnog postavljanja dječje sjedalice u vozilo i pravilnog vezanja djeteta u nju, kao i obaveza i nužnost prijevoza djeteta na pravilan način u dječjoj sjedalici prilikom baš svake vožnje, uključujući dolazak doma iz rodilišta.

Osnove korištenja sjedalica za manju djecu koje će budućim roditeljima prve zatrebati su demonstrirane na dječjim sjedalicama, a na kraju predavanja je roditeljima podijeljen promidžbeni materijal Udruge Roda, HAKa i Policijske uprave virovitičko – podravske.