Virovitica: Obilježen Dan planeta zemlja u vrtiću "Cvrčak"

Photo PU_VP/Dan planeta zemlja 25.4.2017.JPG

 

 Sukladno provođenjuII.  komponente preventivnog projekta „Zdrav za 5“, dana 25. travnja u vremenu od 9 do 11 sati u Virovitici u organizaciji Vrtića „Cvrčak“, policijskih službenika – kontakt policije iz Virovitice i djelatnika za protueksplozijsku zaštitu PU, obilježen je „Projektni dan – Dan planeta zemlja“. 

Aktivno sudjelovanje u provedbi II. Komponente projekta potvrdio je i Upravni odjel za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Virovitičko-podravske županije, koji je s ciljem osnaživanja svijesti o potrebi zaštiti okoliša i prirode kod djece predškolske dobi u suradnji sa ZZJZ „Sveti Rok“ ove Županije uključio djecu u izradu prigodne brošure. 

Tijekom održavanja manifestacije u dječjem vrtiću kao u na vanjskim prostorima dvorišta vrtića djeca su učila kako se brinuti o okolišu, te kako se razvrstava otpad, a policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu je na informativno-edukativnom štandu policije o opasnostima minsko-eksplozivnih sredstava  i odbačenom oružju u okoliš, te educirao djecu polaznike o načinu sprečavanja samoozljeđivanja djece i nanošenja ozljeda drugim osobama koji bih eventualno došli u kontakt sa takovim sredstvima. 

Uz ravnateljicu dječjeg vrtića gosp. A. Tomac i odgajateljice vrtića manifestaciji su bili nazočni  A. Bjelica pročelnik u gradu Virovitici, K .Kovačević i članovi Ekološkog društva Virovitica, M. Kovačević  ravnateljica COOR Virovitica, te oko 350  djece polaznika vrtića.