Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Photo PU_VP/Slike_Vijesti/promet.jpg

Prometne nesreće Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 6 prometnih nesreća s materijalnom štetom, od kojih niti jedna nije evidentirana u dane vikenda.

Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 6 prometnih nesreća s materijalnom štetom, od kojih niti jedna nije evidentirana u dane vikenda.

Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđeno 436 prekršaja, od kojih 52 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 124 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 4 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 4 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, 63 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 30 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2.55 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 41 godinu koji je zatečen kako upravlja vozilom u Bakiću u nedjelju oko 16.30 sati, a najvećom utvrđenom brzinom kretanja vozila od 108 km/h je upravljao osobnog automobila Breziku u subotu u 14 sati, na dionici ceste u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 50 km/h. 

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl. 134. i 137. PZ 

Temeljem članka 134. Prekršajnog zakona su uhićene 3 osobe zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i jedna zbog odbijanja testiranja na prisutnost droge u organizmu.

Pojačane mjere i akcije

Sukladno najavama su policijski službenici prometne policije tijekom proteklog vikenda pojačano postupali u nadzoru prometa, a izvršenim nadzorom 468 vozila i vozača je utvrđeno i sankcionirano ukupno 205 prekršaja, od kojih 34 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 41 prekršaj upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 35 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 5 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.

U petak, 26. siječnja od 14 do 22 sata je na području Policijske postaje Orahovica provedena akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola. U akciji je izvršen nadzor 49 sudionika u prometu kod kojih je utvrđeno i sankcionirano 11 prekršaja, od kojih 2 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.