Dragovoljna predaja nelegalnog oružja

Photo PU_VP/Slike_Vijesti/oruzje04.jpg

U petak, 11. kolovoza savjesni muškarac, obavijestio je policijske službenike iz Virovitice i izrazio želju za dragovoljnom predajom nelegalnog oružja, kojeg je pronašao prilikom čišćenja garaže. Na adresu dojavitelja, izišao je Policijski službenik za protueksplozijsku

U petak, 11. kolovoza savjesni muškarac, obavijestio je policijske službenike iz Virovitice i izrazio želju za dragovoljnom predajom nelegalnog oružja, kojeg je pronašao prilikom čišćenja garaže. 

Na adresu dojavitelja, izišao je Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, koji je od istog preuzeo jednu ručnu bombu M 75, jednu pušku ručne izrade, jedan plinski pištolj i 50 komada streljiva. Pronađena nelegalna sredstva biti će odložena u skladište ubojne opreme. 

Apel prema građanima – vratite nelegalno oružje:

Pozivaju se gađani, koji posjeduju bilo kakvo eksplozivno sredstvo, vatreno oružje ili streljiva da pozovu najbližu policijsku postaju, gdje će na njihovu kućnu adresu ili mjesto na kojemu se oružje nalazi, doći policijski službenik osposobljen za pirotehnička sredstva, koji će oružje i preuzeti. 

 Građanikoji dragovoljno predaju nelegalno oružje, streljivo i druga minsko eksplozivna sredstva, neće snositi nikakve prekršajne i kaznene sankcije.