Sažetak aktivnosti u prometu tijekom proteklog tjedna

Photo PU_VP/policija-stop-648x250.jpg

Prometne nesreće Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 15 prometnih nesreća, od kojih 9 prometnih nesreća s materijalnom štetom i 6 prometnih nesreća s ozlijeđenima. U tim prometnim nesrećama su 2 osobe su teško i 7 osoba je lako ozlijeđeno

Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 15 prometnih nesreća, od kojih 9 prometnih nesreća s materijalnom štetom i 6 prometnih nesreća s ozlijeđenima. U tim prometnim nesrećama su 2 osobe su teško i 7 osoba je lako ozlijeđeno. U 2 prometne nesreće počinitelj je uzrokovao prometnu nesreću upravljajući vozilom pod utjecajem alkohola, te jednu prometnu nesreću je uzrokovao počinitelji koji je napustio mjesto događaja. 

Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđeno 414 prekršaja, od kojih 54 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 58 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 51 prekršaja pješaka, 19 prekršaja  ne ustupanje prednosti pješaku, 4 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 3 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i dr. Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,34 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 46 godina koji je upravljao vozilom u naselju Pitomača u subotu oko 17,52 sata.

 Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl.134. i 137. PZ 

Temeljem čl. 134. Prekršajnog zakona je uhićene su 4 osobe od kojih su dvije zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, te 2 osobe zbog upravljanja pod utjecajem alkohola i zbog odbijanja alkotesta, dok je temeljem čl. 137. zadržana 2 osobe i to zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i odbijanja alkotesta od strane vozača bicikla. 

Akcije 

  1. tijekom vikenda provedene su 2 ciljane akcije, od kojih je jedna planirana sa razine PU usmjerena na nadzor pješaka i biciklista, dok je druga provedena od strane policijskih službenika Postaje prometne policije Virovitica usmjerena na nadzor alkoholiziranosti sudionika u prometu  rezultati su slijedeći:  
  2. akcija policijske uprave usmjerena na nadzor pješaka i biciklista provedena je u dva termina i to; 
  •  dana 23.04.2015. godine u vremenu od 10-14 sati utvrđeno je 49 prekršaja, od kojih 7 prekršaja prema pješacima, 13 prekršaja prema vozačima koji su počinili u odnosu na pješake, te 23 prekršaja prema vozačima bicikla , te
  • dana 24.04.2015. godine u vremenu od 16-20 sati utvrđeno je 49 prekršaja, od kojih 11 prekršaja prema pješacima, 4 prekršaja prema vozačima koji su počinili u odnosu na pješake, te 31 prekršaj prema vozačima bicikla 

- Druga akcija provedena je od strane Postaje prometne policije Virovitica usmjerena na nadzor alkoholiziranih sudionika u prometu dana 26.04.2015. godine u vremenu od 13-21 sat, kontrolirana su 44 vozača utvrđeno je ukupno 14 prekršaja od kojih je 11 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola , 1 prekršaj odbijanja alkotesta te 1 prekršaj upravljanja prije stjecanja prava zbog kojeg prekršaja je vozač i uhićen.