Nanošenje blata na cestu kažnjivo i opasno za sva vozila u prometu

Photo PU_VP/policija03.jpg

Jučer, 1. prosinca u 14 sati u prostorijama Općine Špišić Bukovica, održana je sjednica Vijeća za prevenciju kriminaliteta za područja Općina; Špišić Bukovica, Suhopolje, Lukač i Gradina, na kojoj su predstavnici vijeća, između ostalog ukazali

Jučer, 1. prosinca u 14 sati u prostorijama Općine Špišić Bukovica, održana je sjednica Vijeća za prevenciju kriminaliteta za područja Općina; Špišić Bukovica, Suhopolje, Lukač i Gradina, na kojoj su predstavnici vijeća, između ostalog ukazali i na problem nanošenja blata na kolnik javnih cesta, koje neodgovorni poljoprivrednici nakon, obavljanja poljoprivrednih radova na njivama i prilikom izlaska sa njiva, iznose na kotačima svojih radnih strojevima - traktora, kombajna i drugih strojeva. 

 Obzirom da blato na cesti predstavlja veliki problem za sigurnost i prometovanje svih vrsta vozila na cestama, ovom prigodom se vozačima takovih strojeva upućuje apel da nakon korištenja stroja na poljoprivrednoj površini i prije izlaska na prometnicu očiste svoje kotače od blata, kako ne bi isto nanosili na kolnike cesta, te tako ugrožavali i otežavali normalno prometovanje ostalih vozila. 

Također, vozačima radnih strojeva koji se ne budu pridržavali ovog apela, ukazuje se i na kažnjivost takovog ponašanja sukladno odredbama ZSPC-a, članak 45. navedenog zakona.