Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Photo PU_VP/Slike_Vijesti/policija03.jpg

Prometne nesreće Tijekom proteklog tjedna na prometnicama na području PU virovitičko-podravske dogodilo se 13 prometnih nesreća, 6 prometnih sa ozlijeđenim osobama u kojima su 2 osobe zadobile TTO a 6 osoba zadobilo je LTO te 7 prometnih nesreća s materijalnom

Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna na prometnicama na području PU virovitičko-podravske dogodilo se 13 prometnih nesreća, 6 prometnih sa ozlijeđenim osobama u kojima su 2 osobe zadobile  TTO a 6 osoba zadobilo je LTO te 7 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U 3 prometne nesreće počinitelji su bili pod utjecajem alkohola. 

Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđen 451 prekršaj, od čega je 31 prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 269 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 5 prekršaja upravljanja tehnički nepregledanim i neispravnim vozilom, 22 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 5 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 1 prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane upravljanja i dr. Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2.46 g/kg je utvrđena u subotu oko 11,15 sati u mjestu Voćin, kod bicikliste starosti 50 godina.

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl.134. i 137. PZ 

Temeljem čl.134. PZ uhićene su 4 osobe, dvije zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, jedna zbog upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje a jedna zbog upravljanja  vozilom za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom. Jedna je osoba zadržana temeljem čl.137. PZ zbog vožnje pod utjecajem alkohola.

Akcije 

Na području cijele PU tijekom proteklog tjedna provodile su se pojačane mjere nadzora brzine kretanja vozila u prometu tijekom koje je utvrđeno 269 prekršaja a dana 27. kolovoza u vremenu od 14-22 sati na području cijele PU provedena je akcija nadzora brzine u prometu tijekom koje je kontrolirano 76 vozila i vozača, utvrđeno je 78 prekršaja od čega 62 prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila.

Na području PPRP Virovitica provedena je akcija 27. kolovoza u vremenu od 22- 6 sati usmjerena na pojačani nadzor vozača pod utjecajem alkohola tijekom koje je kontrolirano 28 vozača i vozila, utvrđeno 13 prekršaja od toga 4 alkohola.