Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Photo PU_VP/policija-stop-648x250.jpg

Prometne nesreće Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 15 prometnih nesreća od kojih 6 s ozlijeđenim osobama i 9 s materijalnom štetom. U tim je prometnim nesrećama jedna osoba teško ozlijeđena i 6 osoba je lako ozlijeđeno. Dvije prometne nesreće su uzrokovali

Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 15 prometnih nesreća od kojih 6 s ozlijeđenim osobama i 9 s materijalnom štetom. U tim je prometnim nesrećama jedna osoba teško ozlijeđena i 6 osoba je lako ozlijeđeno. Dvije prometne nesreće su uzrokovali nepoznati vozači i jednu vozač pod utjecajem alkohola.

 Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđeno 340 prekršaja, od kojih 85 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 50 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 9 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 2 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 4.04 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 67 godina koji je zatečen da upravlja vozilom u Slatini u srijedu oko 12.30 sati. 

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl.134. i 137. PZ 

U proteklom tjednu je temeljem odredbi čl. 134. Prekršajnog zakona uhićeno 8 osoba, od kojih 5 zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola, 2 zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i jedna zbog upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, i jedna je osoba zadržana temeljem odredbi čl. 137. istoga Zakona zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. 

Pojačane mjere i akcije

Tijekom proteklog tjedna, od 06. do 12. lipnja 2016. godine se na području cijele policijske uprave, ali i Republike Hrvatske i zemalja Europske unije u organizaciji TISPOLa pojačano postupalo u nadzoru vozača pod utjecajem alkohola, a 11./12. lipnja 2016. godine od 22 do 06 sati je na području policijske uprave provedena i akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola. U provedbi akcije je izvršen nadzor 170 sudionika u prometu kod kojih je utvrđeno i sankcionirano 26 prekršaja, od kojih 13 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.