Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Photo PU_VP/policija-stop-648x250.jpg

Prometne nesreće Tijekom proteklog tjedna na prometnicama na području PU virovitičko-podravske dogodilo se 15 prometnih nesreća, 7 prometnih sa ozlijeđenim osobama u kojima je 14 osoba zadobilo LTO te 8 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U 2 prometne nesreće počinitelji su bili pod utjecajem alkohola

Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna na prometnicama na području PU virovitičko-podravske dogodilo se 15 prometnih nesreća, 7 prometnih sa ozlijeđenim osobama u kojima je 14 osoba zadobilo LTO te 8 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U 2 prometne nesreće počinitelji su bili pod utjecajem alkohola. 

Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđeno 397 prekršaja, od čega je 88 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 88 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 13 prekršaja upravljanja tehnički nepregledanim i neispravnim vozilom, 36 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 1 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 3 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane upravljanja i dr. Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2.99 g/kg je utvrđena u četvrtak oko 12.52 sati u Virovitici, kod bicikliste starosti 45 godina. 

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl.134. i 137. PZ  

Temeljem čl.134. PZ uhićeno je 6 osoba, pet zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola a jedna zbog namjere upravljanja vozilom iako je isključen iz prometa i izrečena mu je privremena mjera oduzimanja vozačke dozvole. Jedna je osoba zadržana temeljem čl.137. PZ zbog vožnje pod utjecajem alkohola. 

Akcije

Dana 08/09.10.2016.g. u vremenu od 22 - 6 sati na području cijele PU provedena je akcija usmjerena na pojačani nadzor vozača pod utjecajem alkohola tijekom koje je kontrolirano 392 vozača i vozila, utvrđeno 43 prekršaja od toga 24 alkohola.