Vidi i klikni - preventivno edukativna aktivnost

Photo PU_VP/PREVENCIJA U VRTIĆU.JPG

U organizaciji Autokluba Virovitica i Policijske uprave virovitičko – podravske, 25. i 26. ožujka 2014. godine djelatnici Hrvatskog autokluba u Dječjem vrtiću Cvrčak provode preventivno edukativne aktivnosti projekta Vidi i klikni kojim su u proteklih nekoliko mjeseci educirali djecu o pravilnom

U organizaciji Autokluba Virovitica i Policijske uprave virovitičko – podravske, 25. i 26. ožujka 2014. godine djelatnici Hrvatskog autokluba u Dječjem vrtiću Cvrčak provode preventivno edukativne aktivnosti projekta Vidi i klikni kojim su u proteklih nekoliko mjeseci educirali djecu o pravilnom ponašanju u prometu u brojnim mjestima diljem Hrvatske.

Oba dana se održavaju po dvije prezentacije, a svakoj prisustvuje po jedna vrtićka skupina predškolskog uzrasta, pa će tako u provedbi ovog projekta u Virovitici prisustvovati stotinjak malih virovitičana koji će najesen krenuti u prvi razred škole.

Djelatnici HAKa su korištenjem električnog automobila, parkiranih vozila, nogostupa i pješačkog prijelaza, semafora i drugih elemenata u prometu predškolce podučili o sigurnom sudjelovanju u prometu djece pješaka i prijevozu djece u vozilima.

Sudjelovanjem u ovoj interaktivnoj prezentaciji su predškolci pokazali da su naučili pravila sudjelovanja u prometu i da znaju da se u vozilu treba prevoziti u dječjoj sjedalici na stražnjem sjedalu, a na opasnosti prijevoza bez korištenja sigurnosnog pojasa im je ukazao simpatični krpeni lutak Haki koji je pri sporoj vožnji ostao bez kape, a u malo ozbiljnijoj situaciji ozbiljno nastradao.

No, kroz ovu prezentaciju su mališani Virovitice, kao i njihovi brojni prijatelji iz cijele Hrvatske, zajedno sa Hakijem, naučili da u prometu treba vidjeti sve što se događa i biti viđen, a u vozilu „kliknuti“ sigurnosnim pojasom prije polaska.

Sudjelovanje u ovom projektu HAKa je prva od prometno – preventivnih aktivnosti usmjerenih prema predškolskim skupinama dječjih vrtića kojima će djelatnici policijske uprave pokušati educirati djecu s područja cijele županije za sudjelovanje u prometu kada krenu u školu.