Krađa plina

Policijski službenici PP Pitomača su provedenim izvidima, i nakon izvršenog strojarskog vještačenja u Centru za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ u Zagrebu...

KRAĐA PLINA

            Policijski službenici PP Pitomača su provedenim izvidima, i nakon izvršenog strojarskog vještačenja u Centru za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ u Zagrebu, utvrdili da je I.Č. (46 godina) iz Pitomače u vremenu od 01.05.2008. do 30.04.2011. godine počinio kazneno djelo Krađe na štetu poduzeća „Komunalno Pitomača“ na način da je na plinomjeru koji mjeri potrošnju plina na svojoj kući prerezao plombu poklopca plinomjera, koji je otvorio i sječenjem uklonio 4 od 8 zuba na zupčaniku pogona brojčanika, a preostala 4 je stanjio uslijed čega je brojčanik prikazivao 40 % manju  potrošnju plina.

            Opisanom radnjom I.Č. je oštetio navedeno poduzeće za iznos od 1563,70 kuna, te protiv istog slijedi podnošenje kaznene prijave nadležnom Državnom odvjetništvu zbog počinjenog kaznenog djela Krađe kao i Zakona o energiji.