Razbojništvo

Photo PU_VP/Slike_Vijesti/policija05.jpg

Jučer, 15. siječnja u poslijepodnevnim satima u Policijsku postaju Orahovica, dojavljeno ja da su nepoznati počinitelji u Pušini, počinili kazneno djelo razbojništva. Provedenim kriminalističkim istraživanjem, policijski službenici su utvrdili postojanje osnove sumnje da

Jučer, 15. siječnja u poslijepodnevnim satima u Policijsku postaju Orahovica, dojavljeno ja da su nepoznati počinitelji u Pušini, počinili kazneno djelo razbojništva. Provedenim kriminalističkim istraživanjem, policijski službenici su utvrdili postojanje osnove sumnje da su nepoznati počinitelji, dvije muške osobe, dana 15. siječnja, u vremenu od 17 do 18 sati, došli do obiteljske kuće 80 – godišnjakinje, gdje su joj pokucali na prozor i rekli da otvori vrata na što im je starica odgovorila da će pozvati policiju, međutim razbojnici su joj odgovorili da su oni policija, nakon čega je starica otključala ulazna vrata. Ulaskomu kuću, jedan od napadača je udario staricu u dva navrata, dok je drugi pronašao novac tj. nekoliko stotina eura i više od 1500 kuna, poslije čega su uzeli ključ od ulaznih vrata i udaljili se u nepoznatom pravcu.  

Opis počinitelja

Jedan muškarac, je nižeg rasta, slabije tjelesne građe i mlađe životne, dok je drugi viši, stariji i jače tjelesne građe. Oboje su bili premezani crnom bojoj po licu.