Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Prometne nesreće Tijekom proteklog tjedna na prometnicama na području PU virovitičko-podravske dogodilo se 14 prometnih nesreća, 11 s materijalnom štetom a 3 s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba zadobila TTO a 4 osobe zadobile

Prometne nesreće

 Tijekom proteklog tjedna na prometnicama na području PU virovitičko-podravske dogodilo se 14 prometnih nesreća, 11 s materijalnom štetom a 3 s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba zadobila TTO a 4 osobe zadobile su LTO. U pet prometnih nesreća počinitelji su bili pod utjecajem alkohola a u dvije su napustili mjesto događaja. 

Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđeno 323 prekršaja, od čega je 33 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 88 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 14 prekršaja upravljanja tehnički nepregledanim i neispravnim vozilom, 26 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, 3 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 2 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane upravljanja i dr.. Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,33 g/kg je utvrđena u subotu oko 02,10 sati u mjestu Zdenci, kod vozača osobnog automobila starosti 21 godinu. 

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl.134. i 137. PZ  

Temeljem čl.134. PZ uhićeno je 10 osoba, četiri zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, dvije zbog vožnje pod utjecajem alkohola i za vrijeme trajanja zabrane upravljanja motornim vozilom, jedna zbog odbijanja alkotesta a tri zbog vožnje prije stjecanja prava na upravljanje. Niti jedna osoba nije zadržana temeljem čl.137. PZ zbog vožnje pod utjecajem alkohola. 

Akcije 

Na području PPRP Virovitica provedena je akcija 26.11.2015.g. u vremenu od 10,00-16,00 sati usmjerena na nadzor nepropisnog pretjecanja i nadzor i zaštitu pješaka tijekom koje je kontrolirano 35 vozila i vozača i utvrđeno je 12 prekršaja nepropisnog pretjecanja, 11 prekršaja nepoštivanja prednosti pješaka te 9 prekršaja pješaka.