Javni natječaj za prijam u državnu službu na neodređeno vrijeme

JAVNI NATJEČAJ za prijam u državnu službu na neodređeno vrijeme 1. Policijska uprava virovitičko-podravska, Inspektorat unutarnjih poslova - inspektor za zaštitarske i detektivske poslove -1 izvršitelj/ica Stručni uvjeti: - završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i

Broj: 511-16-04-1-6106/2-2017.

Virovitica, 23. listopada 2017. godine

obrazac prijave

Sukladno članku 45. Zakona  državnim službenicima  (Narodne novine, br. 92/2005, 107/2007, 27/2008, 34/2011, 49/2011, 150/2011, 34/2012, 49/2012, 37/2013,  38/2013, 1/2015, 138/2015- Odluka USRH 61/17), članku 2. i 4.  Uredbe o raspisivanju i provedbi javnog natječaja i internog oglasa u državnoj službi (Narodne novine, br. 78/2017), i Plan prijama u državnu službu u tijelima državne uprave i stručne službe i urede Vlade Republike Hrvatske za 2017. godinu (Narodne novine 58/17), Policijska uprava virovitičko-podravska raspisuje

  

JAVNI NATJEČAJ

 za prijam u državnu službu na neodređeno vrijeme 

1. Policijska uprava virovitičko-podravska, Inspektorat unutarnjih poslova  - inspektor za zaštitarske i detektivske poslove -1 izvršitelj/ica     

            Stručni uvjeti:

- završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i

  diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij,

- područje društvenih, humanističkih, prirodnih ili tehničkih znanosti ili područje

  biomedicine i zdravstva,

- najmanje tri godine radnog iskustva na odgovarajućim poslovima,

- položen državni stručni ispit.  

            2. Postaja prometne policije Virovitica

- stručni referent za poslove prekršajnog postupka-1 izvršitelj/ica

            Stručni uvjeti:

- srednja stručna sprema gimnazija ili srednja strukovna škola,

- najmanje jedna godina radnog iskustva na odgovarajućim poslovima,

- položen državni stručni ispit. 

            Pored navedenih uvjeta, kandidati/kinje moraju ispunjavati i opće uvjete za prijam u državnu službu koji su propisani  člankom 48. Zakona o državnim službenicima.

            U državnu službu ne može biti primljena osoba za čiji prijam postoje zapreke iz članka 49. Zakona o državnim službenicima. 

Na natječaj se mogu javiti osobe oba spola.

Natjecati se mogu i osobe koje nemaju položen državni stručni ispit, ali su ga nakon isteka probnog rada dužne položiti najkasnije u roku od 6 mjeseci od isteka probnog rada. 

            Za navedena radna mjesta obvezni probni rad traje tri mjeseca.

            Komisiju za provedbu javnog natječaja (u nastavku teksta: Komisija) imenuje ministar unutarnjih poslova. Komisija utvrđuje listu kandidata prijavljenih na javni natječaj koji ispunjavaju formalne uvjete iz javnog natječaja, a čije su prijave pravodobne i potpune, kandidate/kinje s te liste upućuje na testiranje i intervju. 

            Testiranje se sastoji od provjere znanja, sposobnosti i vještina kandidata/kinja (pisani dio testiranja) i razgovora Komisije s kandidatima/kinjama (intervjua).

            Provodi testiranje i razgovor (intervju) s kandidatima/kinjama radi utvrđivanja njihovog znanja, sposobnosti i vještina te rezultata u dosadašnjem radu. Utvrđuje rang listu kandidata/kinja s obzirom na rezultate provedenog testiranja i razgovora (intervjua), te čelniku tijela podnosi izvješća o provedenom postupku, uz koje prilaže rang-listu kandidata/kinja. 

            Na testiranje upućuju se svi kandidati/kinje s liste koji ispunjavaju formalne uvjete, a sastoji se od provjere znanja, sposobnosti i vještina bitnih za obavljanje poslova radnog mjesta.

            Smatra se da kandidat/kinja koji nije pristupio/la testiranju, povukao/la prijavu na javni natječaj i više se ne smatra kandidatom/kinjom.  

            Na web stranici Policijske uprave virovitičko-podravske www.viroviticko-podravska.policija.hri web stranici Ministarstva uprave www.uprava.gov.hrobjaviti će se vrijeme i mjesto održavanja testiranja i razgovora (intervjua), najmanje pet dana prije održavanja testiranja i razgovora. 

            Na web stranici Policijske uprave virovitičko-podravske www.viroviticko-podravska.policija.hrobjaviti će se opisposlova i podaci o plaći radnih mjesta koja se popunjavaju ovim javnim natječajem, sadržaj i način testiranja te pravni izvori za pripremanje kandidata za testiranje istovremeno s objavom javnog natječaja. 

            Kandidati/kinje koje se natječu za više radnih mjesta podnose jednu prijavu na javni natječaj u kojoj su obvezni navesti redni broj i naziv radnog mjesta za koje se natječu.

            U prijavi na javni natječaj navode se podaci podnositelja/ljice (osobno ime, adresa stanovanja, broj telefona, po mogućnosti e-mail adresa), redni broj i naziv radnog mjesta na koje se prijavljuje.

            Obrazac prijave na javni natječaj nalazi se na web-stranici Policijske uprave virovitičko-podravske www.viroviticko-podravska.policija.hr

Prijavu je potrebno vlastoručno potpisati.

Uz prijavu na javni natječaj kandidati/kinje su dužni priložiti: 

1.  životopis,

2.  diplomu odnosno svjedodžbu za radno mjesto za koje je kao uvjet predviđena

     srednja stručna sprema,

3.  dokaz o radnom iskustvu (preslika radne knjižice odnosno elektronički zapis ili

     potvrda o podacima evidentiranim u bazi podataka Hrvatskog zavoda za mirovinsko

     osiguranje iz koje je vidljivo razdoblje radnog iskustva u odgovarajućem stupnju

     obrazovanja),

4.  za cijeli period koji je kao uvjet naveden u javnom natječaju dokaz o radnom iskustvu

     na odgovarajućim poslovima (uvjerenje/potvrda, ugovor o radu ili rješenje

     poslodavca na temelju kojeg se može utvrditi rad na odgovarajućim poslovima i

     vremensko razdoblje u kojem je kandidat obavljao navedene poslove),

5.  dokaz o hrvatskom državljanstvu (osobne iskaznice ili vojne iskaznice ili putovnice

     ili domovnice),

6.  ispravu o položenom državnom stručnom ispitu ako je kandidat/kandidatkinja

     položio/la državni stručni ispit.

Isprave se prilažu u neovjerenoj preslici, a prije izbora kandidata/kinje predočit će se izvornik.

            Potpunom prijavom smatra se prijava koja sadrži sve podatke i priloge navedene u javnom natječaju.

            Osoba koja ne podnese pravovremenu ili urednu prijavu ili ne ispunjava formalne uvjete iz javnog natječaja, ne smatra se kandidatom/kinjom prijavljenim na javni natječaj, o čemu joj se dostavlja pisana obavijest u kojoj se navode razlozi zbog kojih se ne smatra kandidatom/kinjom prijavljenim na javni natječaj. Obavijest se u pravilu dostavlja putem elektroničke pošte. 

            Izabrani kandidat/kinja bit će pozvan da u primjerenom roku, a prije donošenja rješenja o prijmu u državnu službu, dostavi uvjerenje nadležnog suda da se protiv nje/ga ne vodi kazneni postupak, uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova radnog mjesta i izvornike drugih dokaza o ispunjavanju formalnih uvjeta iz javnog natječaja, a nedostavljanje traženih isprva smatra se odustajanjem od prijama u državnu službu. 

            Osobe koje prema posebnim propisima ostvaruju pravo prednosti kod prijama u državnu službu moraju se u prijavi pozvati na to pravo, odnosno uz prijavu priložiti svu propisanu dokumentaciju prema posebnom zakonu i imaju prednost u odnosu na ostale kandidate samo pod jednakim uvjetima.

            Kandidat/kinja koji/a može ostvariti pravo na prednost kod prijama u državnu službu prema članku 35. Zakonu o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji (Narodne novine, br. 174/2004, 92/2005, 2/2007, 107/2007, 65/2009, 137/2009, 146/2010, 55/2011, 140/2012,  19/2013, 33/2013, 148/2013 i 92/2014), članku 48.f Zakona o zaštiti vojnih i civilnih invalida rata (Narodne novine, br. 33/92, 77/92, 27/93, 58/93, 2/94, 76/94, 108/95, 108/96, 82/2001, 103/2003 i 148/2013), članku 9. Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom (Narodne novine, br. 157/2013 i 152/2014) i članku 22. Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina (Narodne novine, br. 155/2002, 47/2010, 80/2010 i 93/2011) dužan/a se u prijavi na javni natječaj pozvati na to pravo te ima prednost u odnosu na ostale kandidate/kinje samo pod jednakim uvjetima.

            Kandidat/kinja koji/a se poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju u skladu s člankom 35. Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, uz prijavu na javni natječaj dužan/a je, pored dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta, priložiti i rješenje o priznavanju statusu odnosno potvrdu o priznatom statusu iz kojeg je vidljivo spomenuto pravo te dokaz da je nezaposlen/a, a i dokaz o tima na koji način mu je prestala služba/radni odnos kod prethodnog poslodavca.

            Kandidat/kinja koji/a se poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju u skladu s člankom 9. Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom, uz prijavu na javni natječaj dužan/a je, pored dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta, priložiti i dokaz o utvrđenom statusu osobe s invaliditetom.

            Kandidat/kinja pripadnik/ca nacionalne manjine ima pravo pozvati se na prednost pri zapošljavanju na temelju članka 22. Ustavnog Zakona o pravima nacionalnih manjina te nije dužan/a dokazivati svoj status pripadnika nacionalne manjine. 

                                                                                                                                                                                                                            POLICIJSKA UPRAVA VIROVITIČKO PODRAVSKA

 

PRILOG JAVNOM NATJEČAJU

 

Objava opisa poslova i radnih mjesta za koja će se vršiti testiranje, pravni i drugi izvori za pripremanje službenika za testiranje, plaće radnog mjesta te način testiranja propisani su člankom 4. Uredbe o raspisivanju i provedbi javnog natječaja i internog oglasa u državnoj službi (Narodne novine, br. 78/2017) 

OPIS POSLOVA RADNIH MJESTA IZ JAVNOG NATJEČAJA I PRAVNI I DRUGI IZVORI ZA PRIPREMANJE KANDIDATA ZA TESTIRANJE

1. Policijska uprava virovitičko-podravska, Inspektorat unutarnjih poslova  - inspektor za zaštitarske i detektivske poslove -1 izvršitelj/ica

            Obavlja inspekcijski nadzor nad tvrtkama koje se bave zaštitarskom i detektivskom djelatnosti; obavlja inspekciju i kontrolu eventualne zlouporabe ovlasti od strane čuvara, zaštitara-tehničara. Donosi rješenja o posebnim odobrenjima za osiguranje i zaštitu prijevoza novca i drugih vrijednosti kao i ostala rješenja iz djelokruga rada. 

Pravni izvori za pripremanje kandidata za testiranje:

1. Zakon o privatnoj zaštiti (Narodne novine, br. 68/03, 31/10 i 139/10),

2. Zakon o privatnim detektivima (Narodne novine, br. 24/09),

3. Zakon o zaštiti novčarskih institucija (Narodne novine, br. 56/15),

 

 2. Postaja prometne policije Virovitica

- stručni referent za poslove prekršajnog postupka-1 izvršitelj/ica

            Obavlja poslove prekršajnog postupka, zadužuje i razdužuje policijske službenike sa obrascima za vođenje prekršajnog postupka, priprema predmete prekršajnog postupka u policijskoj postaji, vodi propisane evidencije, obavlja druge poslove prekršajnog postupka po zapovjedi nadređenog službenika. 

Pravni izvori za pripremanje kandidata za testiranje:

1. Zakon o državnim službenicima (Narodne novine, br. 92/05, 140/05, 142/06, 77/07, 107/07, 27/08, 34/11, 49/11, 150/11, 34/12, 49/12, 37/13, 38/13, 1/15, 138/15 i 61/17), 

2. Prekršajni zakon (Narodne novine, br. 107/07, 39/13, 157/13, 110/15 i 70/17),

 3. Zakon o sigurnosti prometa na cestama (Narodne novine, br. 67/08, 48/10, 74/11, 80/13, 158/13, 92/14 i 64/15) – samo glava XI.

PLAĆA RADNIH MJESTA  

Plaća radnih mjesta državnih službenika određena je Uredbom o nazivima radnih mjesta i koeficijentima složenosti poslova u državnoj službi (Narodne novine, br. 37/2001, 38/2001, 71/2001, 89/2001, 112/2001, 7/2002, 17/2003, 197/2003, 21/2004, 25/2004, 66/2005, 131/2005, 11/2007, 47/2007, 109/2007, 58/2008, 32/2009, 140/2009, 21/2010, 38/2010, 77/2010, 113/2010, 22/2011, 142/2011, 31/2012, 49/2012, 60/2012, 78/2012, 82/2012, 100/2012, 124/2012, 140/2012, 16/2013, 25/2013, 52/2013, 96/2013, 126/2013, 2/14, 94/14, 140/14, 151/14, 76/15 i 100/15) i Odlukom o visini osnovice za plaće državnih službenika i namještenika (Narodne novine, br. 40/2009). 

Spomenuti propisi mogu se pronaći na web stranicama Narodnih novina, www.nn.hr

TESTIRANJE KANDIDATA

Testiranje službenika sastoji se od pisanog dijela u kojem službenici odgovaraju na postavljena pitanja i razgovora (intervjua). 

Vrijeme i mjesto održavanja testiranja objaviti će se na web stranici Policijske uprave virovitičko-podravske www.viroviticko-podravska.policija.hr ina www.uprava.gov.hr, najmanje 5 dana prije održavanja testiranja. 

Prijave s dokazima o ispunjavanju uvjeta podnose se neposredno ili poštom u roku 8 dana od dana objave javnog natječaja u Narodnim novinama, na adresu:

 

MINISTARSTVO UNUTARNJIH POSLOVA

POLICIJSKA UPRAVA VIROVITIČKO-PODRAVSKA

Virovitica, Trg bana Josipa Jelačića 19,

s naznakom “za javni natječaj” 

            O rezultatima javnog natječaja kandidati/kinje će biti obaviješteni/e objavom rješenja o prijmu u državnu službu izabranog kandidata na web stranici Ministarstva uprave www.uprava.gov.hri web stranici Policijske uprave virovitičko-podravske www.viroviticko-podravska.policija.hr

            Dostava rješenja svim kandidatima  smatra se obavljenom istekom osmog dana od dana javne objave na web stranici Ministarstva uprave. 

            Ako se na javni natječaj ne prijave osobe koje ispunjavaju propisane i objavljene uvjete, odnosno ako prijavljeni kandidati/kinje ne zadovolje na testiranju, ministar unutarnjih poslova će obustaviti postupak po ovom natječaju.