Pakrac: odana počast poginulim virovitičkim policajcima

Photo PU_VP/Pakrac spomen 2017.JPG

Jučer, 11. prosinca,predstavnici Policijske uprave virovitičko-podravske, Virovitička Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Virovitičko-podravske županije sa drugim udrugama proisteklim iz Domovinskog rata iz Virovitice i Pakraca, rodbinom poginulih branitelja, boravili su u Pakracugdje je obilježena 26. Obljetnica, pogibije virovitičkih policajaca iz Domovinskog rata. 

Na inicijativu Virovitičke HVIDR-a, protekle 2016. godine u Pakracu je postavljeno spomen obilježje kojim se željelo trajno obilježiti sjećanje na pogibiju pripadnika specijalne policije, Policijske postaje Virovitica; Damira Babuka, Slavka Jagarinca, Darka Salopeka i Darka Strugara, koji su poginuli u Pakracu u borbi protiv domaćih i stranih okupatora, dana 11. prosinca 1991., te Željka Pempera, koji je u Pakracu poginuo 9. siječnja 1992. godine. 

Uz obitelji poginulih policajaca, polaganjem vijenca ispred spomen obilježja, počast poginulim policajcima odali su i predstavnici Policijske uprave Virovitičko-podravske na čelu s načelnikom Sinišom Kneževićem, predstavnici Virovitičke HVIDR-a, te predstavnici braniteljskih udruga.