Orahovica: Provedena akcija "Sigurno u školu"

Photo PU_VP/SIGURNO U ŠKOLU 1.JPG

U utorak, 6. listopada s početkom u 10 sati je na početku Ulice kralja Zvonimira u Orahovici u organizaciji Policijske uprave virovitičko – podravske, Policijske postaje Orahovica, Autokluba Virovitica, Grada Orahovice i Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić, Orahovica po drugi puta u Orahovici održano natjecanje djece u vožnji biciklima, romobilima, rolama i drugim prometalima.

Na postavljenom poligonu spretnosti učenici prvih razreda Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić su sve do početka natjecanja uvježbavali spretnost vožnje svojim biciklima, rolama i romobilima na postavljenim stazama. Na samom natjecanju svih četrdesetak  natjecatelja je bilo opremljeno kao pravi biciklisti, obavezno sa kacigom na glavi. Pobjednika ovog natjecanja nije bilo jer su svi natjecatelji stazu odvozili sigurno i spretno, pa su svim natjecateljima uručeni najfiniji slatki paketići i edukativni materijal, među kojim i reflektirajuće trake za ruku vrlo korisne biciklistima i pješacima noću.

Natjecatelje i sve prisutne su sa nekoliko korisnih savjeta za sudjelovanje djece u prometu pozdravili predstavnici organizatora, načelnik Policijske postaje Orahovica Miroslav Babić, tajnik Auto kluba Virovitica Robert Valenteković i gradonačelnik Orahovice Josip Nemec, koji su tom prilikom ukazali na povećano stradavanje djece u prometu ove godine i važnost zaštite djece u prometu od strane svih sudionika u prometu i njih samih.

U zabavnom dijelu programa su nastupili učenici prvih razreda osnovne škole iz Orahovice kojima je ova akcija bila prvenstveno i namijenjena u cilju njihovog što sigurnijeg kretanja u školu, a svim natjecateljima su na stazama pružali pomoć i vodili računa da obavezno koriste biciklističke kacige pripadnici školske prometne jedinice Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić Orahovica.

Priredba je prošla u ugodnom druženju, burnom  i glasnom navijanju i uzbuđenju natjecanja, a natjecatelji i svi prisutni su i ovom prilikoM naučili nešto novo i podsjetili se naučenog o pravilima ponašanja djece biciklista u prometu, što je bio i osnovni cilj ove akcije.