Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjdena

Photo PU_VP/Slike_Vijesti/promet.jpg

Prometne nesreće Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 9 prometnih nesreća, od kojih jedna s lako ozlijeđenom osobom i 8 s materijalnom štetom. Dva vozača su uzrokovala prometne nesreće upravljajući vozilom pod utjecajem alkohola.

Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 9 prometnih nesreća, od kojih jedna s lako ozlijeđenom osobom i 8 s materijalnom štetom. Dva vozača su uzrokovala prometne nesreće upravljajući vozilom pod utjecajem alkohola. 

Utvrđeni prekršaji

Ukupno su utvrđena 294 prekršaja, od kojih 42 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 36 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 48 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 26 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 7 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, 3 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 3,22 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 38 godina koji je zatečen kako upravlja vozilom u Ulici ZNG u Virovitici u srijedu oko 22 sata, dok je najveća koncentracija alkohola kod vozača osobnog automobila utvrđena u koncentraciji 3,16 g/kg kod vozača starosti 29 godina u subotu oko 16 sati u Čačincima. 

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl. 134. i 137. PZ 

Sukladno odredbama čl. 134. Prekršajnog zakona su uhićene četiri osobe i to 2 zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i prije stjecanja prava na upravljanje, jedna zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i jedna zbog upravljanja vozilom za vrijeme izrečene mjere opreza

Pojačane mjere i akcije

U petak, 23. ožujka 2018. godine u vremenu od 14 do 22 sata je na području Policijske postaje Orahovica provedena akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola. U akciji je izvršen nadzor 45 sudionika u prometu i kod njih utvrđeno i sankcionirano 4 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.