Virovitica: obilježen Međunarodni dan civilne zaštite i Dan civilne zaštite u RH

Photo PU_VP/Dan CZ 2017. 8.JPG

Jučer 1. ožujka, u Virovitici je održana svečanost povodom obilježavanja Međunarodnog dana civilne zaštite i Dana civilne zaštite u Republici Hrvatskoj. Svečanost obilježavanja je započela polaganjem vijenaca na Gradskom groblju u Virovitici, gdje su izaslanica predsjednice RH savjetnice za obranu i nacionalnu sigurnost Maja Čavlović, izaslanik Ministra unutarnjih poslova, načelnik PU virovitičko-podravske Mirko Kostelac, ravnatelj DUZS-a Dragan Lozančić i predstavnici Civilne zaštite, položili vijenac, te isto tako vijenac su položili i obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak i gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin sa suradnicima.

Svečanost obilježavanja je nastavljena u Kazalištu Virovitica u 12 sati, gdje je održana Svečana sjednica, te su tom prigodom podijeljene zahvalnice i priznanja djelatnicima DUZS-a i pripadnicima civilne zaštite. Osim toga, dodijeljene su i godišnje nagrade pojedincima za naročiti pothvat, odnosno, „spašavanje pilota srušenog motornog zmaja iz hladnog jezera“, „spašavanje dječaka od posljedica strujnog udara“ i „spašavanje mladića iz stana zahvaćenog požarom.

Isto tako od 10 do 14 sati na igralištu kod Klasične katoličke gimnazije u Virovitici, te na trgu kod Palače Pejačević, mogla se vidjeti oprema, te demonstracije pojedinih vježbi od Crvenog križa Virovitica, vatrogasaca, pripadnika DUZS-a, policije, HGSS-a i hitne pomoći.

Nakon završetka Svečane sjednice, gosti i uzvanici su se uputili pješice na domjenak prema bivšem Domu Hrvatske vojske.