Postupanje poalkoholu u prometu tijekom proteklog vikenda

Prometne nesreće Tijekom proteklog vikenda na prometnicama na području PU virovitičko-podravske dogodile su se tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su četiri osobe zadobile TTO, te šest prometnih nesreća s materijalnom štetom. U dvije prometne nesreće počinitelji su bili pod utjecajem alkohola.

Prometne nesreće

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama na području PU virovitičko-podravske dogodile su se tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su četiri osobe zadobile TTO, te šest prometnih nesreća s materijalnom štetom. U dvije prometne nesreće počinitelji su bili pod utjecajem alkohola. 

Utvrđeni prekršaji

  Ukupno je utvrđeno 180 prekršaja, od čega je 32 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, sa najvećom utvrđenom koncentracijom od 2.40 g/kg utvrđenom 8.10.2012.g. u 17.45 između mjesta Čađavica i mjesta Zvonimirovac, kod tridesetdevetogodišnjeg vozača osobnog automobila. 

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl.134. i 137. PZ  

    Temeljem čl.134. PZ uhićeno je 5 osoba, sve zbog vožnje pod utjecajem alkohola te je jedna osoba privedena na Prekršajni sud gdje joj je izrečena novčana kazna u iznosu od 3000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od 6 mjeseci. Jedna osoba je zadržana temeljem čl.137. PZ zbog vožnje pod utjecajem alkohola. 

Kaznena djela iz čl.308. KZ-a „Izigravanje zabrane iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude“ 

 Tijekom vikenda nije bilo osoba zatečenih u počinjenju KD „Izigravanje zabrane iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude“. 

Akcije 

   Tijekom vikenda na području PU nije bilo provođenja akcija usmjerenih na pojačani nadzor sudionika u prometu.