Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Photo PU_VP/Slike_Vijesti/promet.jpg

Prometne nesreće Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 8 prometnih nesreća od kojih 3 s ozlijeđenim osobama i 5 s materijalnom štetom. U tim su prometnim nesrećama 2 osobe teško ozlijeđene i jedna je lako ozlijeđena. Niti jednu prometnu nesreću nije uzrokovao

Prometne nesreće

 Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 8 prometnih nesreća od kojih 3 s ozlijeđenim osobama i 5 s materijalnom štetom. U tim su prometnim nesrećama 2 osobe teško ozlijeđene i jedna je lako ozlijeđena. Niti jednu prometnu nesreću nije uzrokovao vozač pod utjecajem alkohola. 

Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđeno 315 prekršaja, od kojih 53 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 68 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 5 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 5 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 3,48 g/kg je utvrđena kod vozačice bicikla starosti 42 godine koja je zatečena da upravlja vozilom u Velikoj Črešnjevici u nedjelju oko 15 sati. 

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl.134. i 137. PZ 

U proteklom tjednu je temeljem odredbi čl. 134. Prekršajnog zakona uhićeno 7 osoba, od kojih 3 zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 3 zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom i  jedna zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, a 2 su osobe iz istog razloga zadržane temeljem čl. 137 istoga zakona.

Pojačane mjere i akcije

Dana 05./06. kolovoza 2016. godine od 22 do 06 sati je na području cijele policijske uprave provedena akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola. Kod 143 vozača nad kojima je izvršen nadzor je utvrđeno i sankcionirano 60 prekršaja, od kojih 25 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.