Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Photo PU_VP/policija-stop-648x250.jpg

Prometne nesreće Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 17 prometnih nesreća, od kojih 4 s ozlijeđenim osobama i 13 s materijalnom štetom. U tim su prometnim nesrećama 2 osobe teško ozlijeđene i 5 je lako ozlijeđeno. Teško ozlijeđene osobe

Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 17 prometnih nesreća, od kojih 4 s ozlijeđenim osobama i 13 s materijalnom štetom. U tim su prometnim nesrećama 2 osobe teško ozlijeđene i 5 je lako ozlijeđeno. Teško ozlijeđene osobe su bile vozač i putnik u osobnom automobilu, a lako ozlijeđena 2 pješaka i 3 vozačice osobnih automobila. Četiri prometne nesreće su uzrokovali vozači pod utjecajem alkohola. 

Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđeno 417 prekršaja, od kojih 34 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 95 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, 3 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 2 prekršaja nepropisnog pretjecanja, 21 prekršaj korištenja mobitela za vrijeme vožnje, 71 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, od kojih 6 na stražnjim sjedalima i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2.85 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 39 godina koji je zatečen da upravlja vozilom u Bušetini u srijedu oko 12,30 sati. Najveća brzina kretanja vozila je utvrđena u nedjelju, 5. veljače, oko 12,50 sati u Ulici S. Radića u Špišić Bukovici kada je vozač motocikla starosti 28 godina na dionici ceste u naselju na kojem je ograničenje brzine 50 km/h upravljao brzinom od čak 193 km/h.