Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Photo PU_VP/auto_policija06.jpg

Prometne nesreće Tijekom proteklog tjedna na prometnicama na području PU virovitičko-podravske dogodilo se 7 prometnih nesreća, jedna s poginulom osobom u kojoj je jedna osoba poginula a druga zadobila TTO, 3 prometne sa ozlijeđenim osobama u kojima je jedna

 Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna na prometnicama na području PU virovitičko-podravske dogodilo se 7 prometnih nesreća, jedna s poginulom osobom u kojoj je jedna osoba poginula a druga zadobila TTO, 3 prometne sa ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba zadobila  TTO a 2 osobe zadobile su LTO te 3 prometne nesreće s materijalnom štetom. U dvije prometne nesreće s najtežim posljedicama sudionici su bili pod utjecajem alkohola. U jednoj prometnoj nesreći počinitelj je napustio mjesto događaja ali je naknado pronađen.  

Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđeno 338 prekršaja, od čega je 56 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 103 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 5 prekršaja upravljanja tehnički nepregledanim i neispravnim vozilom, 45 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 3 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 4 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane upravljanja i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2.90 g/kg je utvrđena u nedjelju oko 17.44 sati u mjestu Korija, kod bicikliste starosti 58 godina. 

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl.134. i 137. PZ 

 Temeljem čl.134. PZ uhićeno je 6 osoba, pet zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola a jedna zbog upravljanjem  vozilom za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom. Jedna osoba je zadržana temeljem čl.137. PZ zbog vožnje pod utjecajem alkohola.

 Akcije 

Na području PPRP Virovitica provedena je akcija 25.5.2015.g. u vremenu od 14-22 sati usmjerena na pojačani nadzor vozača pod utjecajem alkohola i nadzor vozača bicikla tijekom koje je kontrolirano 38 vozača i vozila, utvrđeno 44 prekršaja od toga 8 alkohola (5 vozači bicikla).