Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Photo PU_VP/policija-stop-648x250.jpg

Prometne nesreće Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 12 prometnih nesreća, od kojih 8 s materijalnom štetom i 4 s ozlijeđenim osobama. Teško je ozlijeđen vozač motocikla, a lako biciklista, vozač osobnog automobila i vozač i putnik na motociklu. Tri su prometne

Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 12 prometnih nesreća, od kojih 8 s materijalnom štetom i 4 s ozlijeđenim osobama. Teško je ozlijeđen vozač motocikla, a lako biciklista, vozač osobnog automobila i vozač i putnik na motociklu. Tri su prometne nesreće uzrokovali počinitelji pod utjecajem alkohola i 5 počinitelji koji su napustili mjesto događaja, od kojih se za 2 još traga. 

Utvrđeni prekršaji

Ukupno su utvrđena 384 prekršaja, od kojih 35 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 145 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 4 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, 17 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 57 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,56 g/kg je utvrđena kod vozača traktora starosti 26 godina u Žubrici u ponedjeljak oko 18,20 sati, dok je najveća brzina kretanja vozila od 146 km/h utvrđena u četvrtak oko 17,10 sati između Lukača i Bačevca, gdje je na dionici ceste u naselju na kojemu je ograničenje brzine kretanja vozila 90 km/h tom brzinom upravljao vozač osobnog automobila stranih reg. oznaka starosti 22 godine. 

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl.134. i 137. PZ 

Temeljem čl. 134. Prekršajnog zakona je uhićeno 9 osoba, jedna zbog upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, jedna zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i 7 zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, dok je jedna osoba zadržana sukladno čl. 137. istoga zakona zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. 

Pojačane mjere i akcije

Tijekom predstojećeg tjedna, od 05. do 11. lipnja 2017. godine će se u nadzoru prometa na području cijele policijske uprave pojačano postupati na nadzor vozača pod utjecajem alkohola i opojne droge u sklopu aktivnosti organizacije TISPOL.