Nekontrolirani požari na poljoprivrednoj površini

Photo PU_VP/Slike_Vijesti/policija05.jpg

Jučer, 2. kolovoza prijavljena su dva požara; - u 15.30 sati prijavljen je požar na poljoprivrednoj površini – strništu u Slatini, vlasništvo 74-godišnjaka koji je zadobio lake tjelesne ozljede (opekotine I i II stupnja). Požar je ugašen, a izgorjelo je strnište na oko pola jutra zemlje, nema materijalne štete i nije prijetila opasnost proširenja na objekte.

 Jučer, 2. kolovoza prijavljena su dva požara;

- u 15.30 sati prijavljen je požar na poljoprivrednoj površini – strništu u Slatini, vlasništvo 74-godišnjaka koji je zadobio lake tjelesne ozljede (opekotine I i II stupnja). Požar je ugašen, a izgorjelo je strnište na oko pola jutra zemlje, nema materijalne štete i nije prijetila opasnost proširenja na objekte.

-u 14.00 sati prijavljen je požar  u mjestu Milanovac, gdje je 53-godišnjak palio suhu travu u putnom jarku  kojom prilikom se vatra proširila na susjednu zapuštenu parcelu.Požar su lokalizirali u 14.50 sati djelatnici JVP Virovitica, te nema materijalne štete. 

Protiv počinitelja u oba slučaja izazivanja požara slijedi obavijest o počinjenom prekršaju Državnom inspektoratu.

 Apel prema građanima 

 Prilikom spaljivanja građani su dužni pridržavati se slijedećih  mjera zaštite od požara:

 - spaljivanje vršiti samo danju i u vrijeme kada nema vjetra;

- kod spaljivanja obvezna je nazočnost više osoba opremljenih pogodnim  sredstvima za gašenje požara(lopate i slično) ;

- slamu, te otpadni materijal ne spaljivati u blizini šuma ili objekata na koje se može  proširiti požar;

- mjesto spaljivanja ne ostavljati bez nadzora sve dok nije potpuno ugašeno.

 U slučaju  nekontroliranog širenja požara u pomoć pozvati najbliži DVD ili javnu vatrogasnu postrojbu na telefon 112. Molimo građane za suradnju i dosljedno pridržavanje navedenih uputa, a sve u cilju kako bi spriječili nastanak požara i posljedice. Svako nepridržavanje propisanih mjera biti će sankcionirano podnošenjem optužnog prijedloga kod nadležnog prekršajnog suda.