Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Photo PU_VP/policija-stop-648x250.jpg

Prometne nesreće Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 18 prometnih nesreća, od kojih 8 s ozlijeđenim osobama i 10 s materijalnom štetom. U tim je prometnim nesrećama 17 osoba lako ozlijeđeno, a čak 5 prometnih nesreća su uzrokovali počinitelji pod utjecajem  

Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 18 prometnih nesreća, od kojih 8 s ozlijeđenim osobama i 10 s materijalnom štetom. U tim je prometnim nesrećama 17 osoba lako ozlijeđeno, a čak 5 prometnih nesreća su uzrokovali počinitelji pod utjecajem alkohola.

Od 18 prometnih nesreća proteklog tjedna 6 je evidentirano u dane vikenda, međutim svih 6 prometnih nesreća s ozlijeđenima, u kojima je 13 osoba lako ozlijeđeno, a 3 su prometne nesreće uzrokovali počinitelji pod utjecajem alkohola i to u vrlo visokim koncentracijama. 

Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđeno 413 prekršaja, od kojih 49 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 129 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 3 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, 5 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 4.57 g/kg je utvrđena kod vozača osobnog automobila starosti 32 godine koji je zatečen da upravlja vozilom u Čemernici u srijedu oko 2.15 sati, dok je najveća brzina kretanja vozila izmjerena u Ulici Matije Gupca u Virovitici u četvrtak oko 20,30 sati kada je vozač osobnog automobila upravljao brzinom od 127 km/h na dionici ceste na kojoj je ograničenje brzine 70 km/h.

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl.134. i 137. PZ 

U proteklom tjednu je temeljem odredbi čl. 134. Prekršajnog zakona uhićeno 9 osoba, od kojih 7 zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i po jedan zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i prije stjecanja prava na upravljanje, i upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, i temeljem čl. 137 istoga Zakona su zadržane 2 osobe zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Zbog počinjenja kaznenog djela obijesne vožnje uhićena je jedna osoba.