Slatina: Edukativni program "Prevencija huliganizma i govora mržnje"

Slijedom nedavnih događanja u Slatini, koji su rezultirali težim posljedicama za više građana i posljedično tome utjecali na narušavanje osjećaja sigurnosti građana koji stanuju u Gradu Slatini i okolnim mjestima, s ciljem poboljšanja trenutnog

Slijedom nedavnih događanja u Slatini, koji su rezultirali težim posljedicama za više građana i posljedično tome utjecali na narušavanje osjećaja sigurnosti građana koji stanuju u Gradu Slatini i okolnim mjestima, s ciljem poboljšanja trenutnog stanja, nadležne ustrojstvene jedinice Ravnateljstva policije pripremile su Program preventivnih i proaktivnih aktivnosti policije usmjerenih na poboljšanje stanja sigurnosti na području Virovitičko podravske županije. 

 Policijska uprava virovitičko-podravska je uz podršku Ravnateljstva policije i partnera, policije njemačke pokrajine Baden-Wurttenberg i Grada Slatina, organizira edukativni program "Prevencija huliganizma i govora mržnje", koji će se održati u sutra, 8. prosinca u kino sali u Slatini. Početak programa je predviđen za 11.30 sati, uvodnim dijelom i prigodnim obraćanjima . 

 U 11,45 satipredviđena je projekcija filma „Na domaćem terenu – Heimspiel“, filma njemačke produkcije, kojim se nastoji utjecati na nasilničko ponašanje mladih osoba, nastalog u programu prevencije kriminaliteta Policije Pokrajina i Saveza (ProP- Das Programm Polizeiliche Kriminalpravention der Lander und des Bundes). 

  Film govori o mladom nastavniku etike Andreassu Vossenu, koji živi dvostruki život uglednog nastavnika u gimnaziji i huligana-sudionika brutalnih fizičkih sukoba i ovisnika o adrenalinu. Dolaskom novog učenika u razred kojem Andreass predaje situacija se dodatno komplicira jer novi učenik Denny je, također, huligan…

  Nakon projekcije filma slijedi nastup glazbenog sastava „Čista petica“. Pozivamo medije da se priključe ovom događaju. Izjave za medije u 12.45 sati.