Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Photo PU_VP/Slike_Vijesti/policija03.jpg

Prometne nesreće Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 11 prometnih nesreća, od kojih 3 s ozlijeđenim osobama i 8 s materijalnom štetom. U tim su prometnim nesrećama 3 osobe lako ozlijeđene i to jedan pješak i 2 vozača osobnih automobila. Tri prometne nesreće su uzrokovali

Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 11 prometnih nesreća, od kojih 3 s ozlijeđenim osobama i 8 s materijalnom štetom. U tim su prometnim nesrećama 3 osobe lako ozlijeđene i to jedan pješak i 2 vozača osobnih automobila. Tri prometne nesreće su uzrokovali vozači pod utjecajem alkohola. 

Utvrđeni prekršaji

Ukupno su utvrđena 383 prekršaja, od kojih 33 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 101 prekršaj upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 2 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 9 prekršaja nepropisnog pretjecanja, 20 prekršaja korištenja mobitela za vrijeme vožnje, 48 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2.23 g/kg je utvrđena kod vozača osobnog automobila starosti 47 godina koji uzrokovao prometnu nesreću s ozlijeđenom osobom u Bukovačkom Antunovcu u četvrtak oko 19 sati u kojoj je lako ozlijeđen. Najveća brzina kretanja vozila od 126 km/h je utvrđena u subotu oko 17 sati u Ulici kralja Tomislava u Suhopolju na dionici ceste u naselju na kojem je ograničenje brzine 70 km/h i nedjelju oko 11,20 sati u Bačevcu, na dionici ceste u naselju na kojem je ograničenje brzine 50 km/h. 

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl.134. i 137. PZ 

U proteklom tjednu je temeljem odredbi čl. 134. Prekršajnog zakona uhićeno 5 osoba, od kojih 4 zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i jedna zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i prije stjecanja prava na upravljanje.

Pojačane mjere i akcije

Tijekom predstojećeg tjedna, od 13. do 19. Veljače, na području cijele policijske uprave provoditi će se pojačani nadzor teretnih vozila i autobusa u sklopu aktivnosti organizacije TISPOL.