Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Prometne nesreće Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 9 prometnih nesreća, od kojih 2 s ozlijeđenim osobama i 7 s materijalnom štetom. U tim je prometnim nesrećama jedan vozač bicikla teško ozlijeđen i jedan vozač osobnog automobila

Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 9 prometnih nesreća, od kojih 2 s ozlijeđenim osobama i 7 s materijalnom štetom. U tim je prometnim nesrećama jedan vozač bicikla teško ozlijeđen i jedan vozač osobnog automobila je lako ozlijeđen. Jedan sudionik prometnih nesreća je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola i 2 su prometne nesreće uzrokovali nepoznati počinitelji. 

Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđeno 247 prekršaja, od kojih 45 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 25 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 3 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i dr. Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 3,06 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 46 godina koji je upravljao vozilom u Čačincima u četvrtak oko 22.30 sati. Najveća brzina kretanja vozila je utvrđena na ulici u gradu Virovitici na kojoj je brzina kretanja vozila ograničena na 50 km/h, a gdje je u četvrtak oko 16.45 sati vozač osobnog automobila upravljao utvrđenom brzinom od 117 km/h. 

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl.134. i 137. PZ 

U proteklom tjednu su temeljem odredbi čl. 134. Prekršajnog zakona uhićene 2 osobe zbog upravljanja vozilom za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom.

Provedene pojačane mjere i akcije

Dana 16./17. siječnja 2016. godine od 22 do 6 sati je na području Postaje prometne policije Virovitica provedena akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola. U akciji je izvršen nadzor na 36 vozača od kojih je 5 zatečeno da upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola.