Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Photo PU_VP/promet(1).jpg

Prometne nesreće Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 16 prometnih nesreća, od kojih jedna s lako ozlijeđenim pješakom i 15 s materijalnom štetom. Tri prometne nesreće

Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 16 prometnih nesreća, od kojih jedna s lako ozlijeđenim pješakom i 15 s materijalnom štetom. Tri prometne nesreće su uzrokovali počinitelji pod utjecajem alkohola. 

Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđeno 330 prekršaja, od kojih 46 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 104 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 4 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, 16 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 37 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,68 g/kg je utvrđena kod vozača traktora starosti 27 godina koji je upravljajući vozilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola već bila oduzeta uzrokovao prometnu nesreću s materijalnom štetom u nedjelju nešto prije ponoći u Virovitici.