Nadzor vozača pod utjecajem alkohola

Photo PU_VP/Slike_Vijesti/promet.jpg

Zbog nepovoljnog stanja sigurnosti u prometu i povećanog broja poginulih osoba u prometnim nesrećama na području Republike Hrvatske, tijekom mjeseca svibnja i lipnja, svakodnevno će se nastaviti s pojačanim postupanjem u nadzoru prometa, a posebno u dane vikenda

Zbog nepovoljnog stanja sigurnosti u prometu  i povećanog broja poginulih osoba u prometnim nesrećama na području Republike Hrvatske, tijekom mjeseca svibnja i lipnja, svakodnevno će se nastaviti s pojačanim postupanjem u nadzoru prometa, a posebno u dane vikenda.

Policijski službenici će posebno pojačano postupati s posebnim naglaskom na četiri prekršaja koji su najčešći uzroci najtežeg stradavanja sudionika prometnih nesreća i to: upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog korištenja mobitela, a zbog velikog broja poginulih vozača  i putnika na motociklima na hrvatskim cestama u posljednjih mjesec dana i prema sudionicima u prometu na mopedima i motociklima, te drugim sudionicima u prometu koji ugrožavanju njihovu sigurnost.

Na području Policijske uprave virovitičko – podravske se nastavlja s provedbom akcija iu noći subota / nedjelja, 12. / 13. svibnja u vremenu od 22 do 06 sata će na području cijele policijske uprave, biti provedena akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola.