Virovitica: načelnik PU uručio Spomenice domovinske zahvalnosti

Photo PU_VP/Spomenica.jpg

Danas, 15. ožujka, u 11 sati, u prostorijama policijske uprave, upriličena je svečanost dodjele Spomenica domovinske zahvalnosti djelatnicima PU virovitičko-podravske. 

Temeljem Člana 98. Ustava Republike Hrvatske i čl. 2., 3., i 23. Zakona o odlikovanjima i priznanjima Republike Hrvatske za časnu i uzornu službu, predsjednica Republike Hrvatske gospođa Kolinda Grabar-Kitarović, dodijelila je Odlukom klasa.. i broj.., od 9. rujna 2015. godine, zaposlenicima Ministarstva unutarnjih poslova, odlikovanja Spomenice domovinske zahvalnosti. 

 Predsjednica Republike Hrvatske, odredila je da Ministar unutarnjih poslova kao njen izaslanik u njeno ime, uruči navedena odlikovanja, a ministar unutarnjih poslova, odredio je da ceremoniju uručenja zaposlenicima policijskih uprava, provedu načelnici policijskih  uprava. 

U Policijskoj upravi virovitičko-podravskoj za časnu i uzornu službu Predsjednica Republike Hrvatske, odlikovala je tri zaposlenika, kojima je načelnik PU, gosp. Mirko Kostelac, uručio odlikovanja.  

U nazočnosti užeg kolegija i rukovoditelja, odlikovanja su primili:  

- Eleonora Zemunić: policijska službenica raspoređena na radno mjesto, policijski službenik za gospodarski kriminalitet u Službi kriminalističke policije, u zvanju glavni policijski inspektor, u službi Ministarstva unutarnjih poslova od 23. kolovoza 1993. godine. 

- Tomislav Semak: policijski službenik raspoređen na radno mjesto, policijski službenik vođa ekipe za očevid u cestovnom prometu u Policijskoj postaji Slatina u zvanju viši policijski narednik, u službi Ministarstva unutarnjih poslova od 1. kolovoza 1990. godine.  

 - Željka Ravlić: državna službenica raspoređena na radno mjesto viši upravni referent u Službi zajedničkih i upravnih poslova, Odjel za pravne i upravne poslove,  u službi Ministarstva unutarnjih poslova od 26. kolovoza 1993. godine. 

Riječi zahvale u ime odlikovanih zaposlenika, uputila je Eleonora Zemunić.