Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Photo PU_VP/policija-stop-648x250.jpg

Prometne nesreće Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 13 prometnih nesreća, od kojih 3 s ozlijeđenim osobama i 10 s materijalnom štetom. U tim su prometnim nesrećama 2 osobe teško ozlijeđene, obje pješaci, i jedna je lako ozlijeđena

Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 13 prometnih nesreća, od kojih 3 s ozlijeđenim osobama i 10 s materijalnom štetom. U tim su prometnim nesrećama 2 osobe teško ozlijeđene, obje pješaci, i jedna je lako ozlijeđena. Jedan počinitelj prometne nesreće je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola i 3 su prometne nesreće uzrokovali strani državljani vozači teretnih vozila. 

Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđeno 238 prekršaja, od kojih 40 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 51 prekršaj upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 3 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,29 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 53 godinu koji je upravljao vozilom u Paušincima u utorak oko 17,00 sati, a najveća brzina kretanja vozila je utvrđena u ponedjeljak oko 16,30 sati u Breziku gdje je vozač osobnog automobila na dionici ceste gdje je ograničenje brzine kretanja vozila bilo 50 km/h upravljao utvrđenom brzinom od 114 km/h. 

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl.134. i 137. PZ 

U proteklom tjednu je temeljem odredbi čl. 134. Prekršajnog zakona uhićeno 6 osoba; 3 zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, jedna zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, jedna zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i prije stjecanja prava na upravljanje i jedna zbog upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i pod utjecajem alkohola.

Pojačane mjere i akcije

Dana 20./21. prosinca 2015. godine u vremenu od 17 do 01 sat na području PP Slatina provedena je akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola. Kod 45 vozača je utvrđeno i sankcionirano 12 prekršaja, od kojih su 3 vozača zatečena da upravljaju pod utjecajem alkohola.