Poštujte naše znakove

Photo PU_VP/Slike_Vijesti/policija05.jpg

U ponedjeljak, 8. rujna, počinje nova školska godina. Na prometnicama u gotovo svim naseljenim mjestima na području naše Županije, pojaviti će se veći broj djece od kojih će neki po prvi puta u svojstvu pješaka ili biciklista, samostalno sudjelovati u prometu na cesti

U ponedjeljak, 8. rujna, počinje nova školska godina. Na prometnicama u gotovo svim naseljenim mjestima na području naše Županije, pojaviti će se veći broj djece od kojih će neki po prvi puta u svojstvu pješaka ili biciklista, samostalno sudjelovati u prometu na cesti.

Već od prvoga dana početka nove školske godine policijski službenici će započeti sa provedbom preventivno – edukativne akcije „Poštujte naše znakove“ u sklopu koje će se održati kraća obraćanja prvašićima u svim osnovnim školama na temu njihovog što sigurnijeg sudjelovanja u prometu i tom prilikom im podijeliti i prigodne poklone.

Policijski službenici će tijekom rujna, ali i cijele školske godine, provoditi pojačani nadzor prometa u zonama osnovnih škola u cilju sankcioniranja vozača, koji ne poštuju prometne propise, a prvenstveno počinitelje prometnih prekršaja kojima se ugrožava sigurnost djece pješaka.

Stoga pozivaju se vozači, ali i svi drugi sudionici u prometu, na povećani oprez, posebno u blizini škola i na prilaznim pravcima školama. Vozačima se posebno upućuje poziv na dosljedno poštivanje prometnih znakova ograničenja brzine kretanja vozila, kako bi mogli na vrijeme reagirati na sve opasnosti i incidentne situacije koje se mogu očekivati kod povećanog broja djece – pješaka kao i na poštivanje prednosti prolaska pješacima na obilježenim pješačkim prijelazima.