Pronalazak odbačenog nelegalnog eksploziva i streljiva

Photo PU_VP/Slike_Vijesti/eksploziv - slatina.JPG

Jučer, 8. listopada, oko 16.30 sati, 27 – godišnji muškarac, koji je došao u ribolov na rijeku Dravu kod Okrugljače, vidio je u rijeci eksploziv kako pluta uz samu obalu, te ga izvukao vani i pozvao policiju.

Jučer, 8. listopada, oko 16.30 sati, 27 – godišnji  muškarac, koji je došao u ribolov na rijeku Dravu kod Okrugljače, vidio je u rijeci eksploziv kako pluta uz samu obalu, te ga izvukao vani i pozvao policiju.

Isto tako, jučer, oko 16.40 sati, 35 – godišnji muškarac je kod Starogradačkog Marofa u poljskom predjelu „širine“, pronašao bure s korodiranim raznim streljivom, upaljačima za ručnu bombu i drugim eksplozivom, nakon čega je pozvao policiju. 

U oba slučaja na mjesto događaja je izišao policijski službenik za proteksplozijsku zaštitu, koji je preuzeo 300 grama plastičnog eksploziva, te 225 komada raznog streljiva, 6 upaljača za ručnu bombu, 3 elektro detonatora i 1 trotilski metak. Izuzeta opasna minskoeksplozivna sredstva i streljivo će biti naknadno uništeni. 

Apel prema građanima – vratite nelegalno oružje:

 Pozivaju se gađani, koji posjeduju bilo kakvo eksplozivno sredstvo, vatreno oružje ili streljiva, da ga ne odbacuju, već da  pozovu najbližu policijsku postaju, gdje će na njihovu kućnu adresu ili mjesto na kojemu se oružje nalazi, doći policijski službenik osposobljen za pirotehnička sredstva, koji će oružje i preuzeti. 

 Građanikoji dragovoljno predaju nelegalno oružje, neće snositi nikakve prekršajne i kaznene sankcije.