Virovitica: obilježen Dan policije

Photo PU_VP/DP 2016.JPG

U policijskoj upravi virovitičko – podravskoj, danas 27. rujna, održana je završna svečanost obilježavanja Dana policije, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred spomen obilježja poginulim policajcima. 

 Program obilježavanja, započeo je nekoliko dana prije središnje proslave, prigodnim sportskim aktivnostima u tenisu, kuglanju malom nogometu i streljaštvu. Kao i svake, tako i ove godine, obilježavanje Dana policije, nije prošlo bez roditelja i obitelji poginulih policajaca, koji su u prostorije policijske uprave, pristigli već u jutarnjim satima. 

 Sama svečanost obilježavanja započela je u 9.40 sati, gdje su roditelji poginulih policajaca prvi položili vijenac kod spomen obilježja poginulim policajcima, a izaslanstvo PU virovitičko – podravske kod polaganja vijenca, predvodio je načelnik PU, Mirko Kostelac sa suradnicima. 

Već tradicionalno uz velik broj građana na svečanosti obilježavanja, bila su predstavnici  izaslanstva Županije Virovitičko – podravske, Grada Virovitice, Udruge Prvi hrvatski redarstvenik VPŽ, te  braniteljske udruge proizašle iz domovinskog rata Virovitičko – podravske, koji su također položili vijence i zapalili svijeće na Spomen obilježje pored zgrade policijske uprave. 

Sveta misa za sve poginule, održana je u crkvi Sv. Roka u Virovitici, s početkom u 10 sati, a služio ju je Kapelan Policijske uprave Ozren Bizek.