"Prometna učilica"

Photo PU_VP/Prometna učilica.jpg

Tijekom listopada i studenog, već četvrtu godinu za redom na cijelom području Republike Hrvatske, održavalo se natjecanje učenika osnovnih škola u poznavanju prometnih propisa na web aplikaciji „Prometna učilica“. Organizatori natjecanja

Tijekom listopada i studenog, već četvrtu godinu za redom na cijelom području Republike Hrvatske, održavalo se natjecanje učenika osnovnih škola u poznavanju prometnih propisa na web aplikaciji „Prometna učilica“. Organizatori natjecanja, Ministarstvo unutarnjih poslova u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa i CARNETom, pokrenuli su ovo natjecanje radi dodatnog upoznavanja osnovnoškolske djece s prometnim problemima i njihovim rješavanjem.

Nakon što su prethodne tri godine redovno među najboljima u Hrvatskoj i nagrađenima bili učenici Osnovne škole „A. Cesarca“ iz Špišić Bukovice, ove godine je učenicima te škole nagrada izmakla „za dlaku“.

Međutim, i ove godine s područja Županije imamo nagrađenog, i to učenika trećeg razreda Osnovne škole „I. B. Mažuranić“ Virovitica, Šimuna Blaževića, koji je jedan od tri učenika trećih razreda s maksimalnim brojem bodova u natjecanju i stoga dobitnik nagrade; bicikla s kacigom.

Nagrada mu je uručena 17. prosinca, na prigodnoj božićnoj svečanosti u holu škole, kada mu je na osvojenoj nagradi čestitala cijela škola velikim pljeskom. Policijska službenica za prometnu preventivu u policijskoj upravi virovitičko – podravskoj Anita Relić je prilikom uručenja nagrade ponosnom dobitniku, izrazila želju da uživa u svojoj nagradi, a ostalim učenicima da potaknuti Šimunovim primjerom se slijedeće godine uključe u natjecanje u što većem broju pa i sami budu dobitnici nagrada.